Kukla Terapi Eğitimi ve Sertifikası


3,250.00 

E-Devlette Sorgulanabilir Sertifika %100 Öğrenme Garantisi Üniversite Onaylı Sertifika En Uygun Fiyat, En Kapsamlı Eğitim

         

KUKLA TERAPİSİ EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI

 

EĞİTİMİN SÜRESİ: 85 SAAT 

SERTİFİKASYON: DEVLET ÜNİVERSİTESİ ONAYLI

EĞİTİMİN ŞEKLİ: ONLİNE UZAKTAN EĞİTİM + ÖDEVLENDİRME

BİLGİ VE KAYIT: 0507 204 61 82 & 0507 204 61 83

 

         Kuklalar psikoloji alanında hem tanılama hem de terapi sürecinde uzun zamandır kullanılmaktadır. Fakat kuklanın terapide kullanımı ile ilgili kısıtlı sayıda araştırma yapılmıştır. Kuklanın psikoterapide ilk ve en kapsamlı kullanımı 1935’li yıllarda Bender ve Waltman tarafından yapılmıştır. Bu ikili Newyork’taki Bellevue Hastanesi’nde Psikiyatri bölümündeki çocuklara kukla terapisi uygulamışlardır.

          Kukla terapisi yolu ile çocukların ifade edemediği duygu, düşünce ve çatışmaları ifade ettiklerini görmüşlerdir. Daha sonra bu hastanedeki çocuklar için “Afrikada’ki Casper” adında bir kukla oyunu üretmişlerdir. Casper yabancılarla dolu bir dünyaya giden küçük bir çocuğu temsil etmiştir.

           Bu oyunu izlerken çocukların kuklalarla etkileşime girmesi sağlanmış, sonrasında ise kukla üzerinde çocuklarla tartışarak çocukların hissettiklerini kukla oyununa projekte etmelerine izin vermişlerdir. Bender ve Waltman (1936), kuklanın öfkesini ve anne-baba ve kardeşleri ile olan ilişkisini ifade etmede çok etkili olduğunu gözlemlemişlerdir. Öfke ve sevginin dengeli ifadesinin çocukta bulunan problemleri çözdüğüne inanmışlardır.

             Kukla oyununda asıl terapötik gücün oyun sonrasındaki tartışma kısmı olduğunu vurgulamışlardır. Bu ve benzeri oyunlar dışında Bender ve Waltman kukla atölyeleri açmışlar ve burada çocukların kendi kuklalarını üretmelerini sağlamışlardır.

 

 

           Kuklaların terapisinin terapide kullanımı, çocukların sorunlarını ve kendilerini sözel olarak ifade edemeyişlerinden ötürü, duygu ve düşüncelerini kuklalarla ifade etmelerinden doğmuştur. Çocuklar kuklalarla kendilerini özdeşleştirebilir, kuklalar hayatlarındaki önemli kişiler yerine veya öfkelerini yansıttıkları cansız bir nesne yerine de geçebilir.

               Çocukların İfade ettikleri duygular ve düşünceler yargılanmadığından ve kuklaların hakimiyetinin kendilerinde olduğundan çocukların egolarının güçleneceği varsayılmaktadır.

 

 

         Çocuk kuklalar karşısında kendini serbest bırakılır, istediğini seçer ve onunla ilgili bir öykü oluşturur. Terapist öyküyü analiz ederek çocuk hakkında bilgi edinmeye çalışır ve değerlendirme yapar. Öyküdeki çatışmalar, çözümsüzlükler, bilişsel hatalar ve duygu ifadeleri analiz edilerek çocuğa aktarılır. Terapist tespit ettiği bu olumsuz imgeleri tersine çevirerek daha iyi bir öykü tasarlar ve bunu kuklalarla çocuğa canlandırır. Böylece çocuğun problemine karşı bir çıkış yolu göstermiş olur.

Kukla Terapisi Eğitiminin İçeriği:

Kukla Terapi Eğitim İçeriği 
*Kukla terapisi nedir ?
*Kukla terapisinin tarihçesi 
*Kukla terapi süreci
*Kuklanın terapide kullanımı
*Kukla terapisinin çocuklara katkısı

 

 

* Kukla Terapisi Uygulamaları

 

 

Eğitmen Hakkında Bilgi:            

 

Şengül İnan Gülpınar ilk ve orta öğrenimini Mersin ilinde üniversite ve yüksek lisans eğitimlerini Adana Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde Doktorasını psikoloji bölümde yurt dışında tamamlamıştır. Mezun olduğu yıldan itibaren gerek Türkiyede gerekse yurt dışında psikoloji alanı ile ilgili aldığı diğer eğitimler aşağıdaki gibidir.

Hocamiz, Türkiyede yabanci bir üniversiteye danismanlik hizmeti sunmaktadir. Bu hizmetinin dışında boş kalan zamanlarinda; Adana’da firsat buldukça haftada birkaç gün, Ailelere, bireylere ve Ögrencilere danismanlik ve süpervizörlük hizmeti vermektedir. MEB ve Üniversitenin organize ettigi seminerlere konusmaci olarak katilip Aile Egitimcisi ve Psikoterapist olarak bilgilendirmeler yapmaktadir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategoriler:
0
Erzurum Eğitim Sertifika